Wijziging zomerkampen 2025

Beste KSA’er

Via dit bericht willen we ruim op voorhand informeren dat de zomerkampen van VOLGEND werkjaar er hoogstwaarschijnlijk anders uit zullen zien dan de afgelopen jaren. Tot en met dit jaar gaan de knapen op kamp van 1-10 augustus & de jonghernieuwers van 10-20, dit lijkt elk jaar echter moeilijker te worden. Jeugdbewegingen doorheen heel het land groeien, kampvelden geraken schaarser en huurbaar materiaal is steeds minder betrouwbaar.

Om deze reden zullen we vanaf de zomer 2025 proberen om de knapen en jonghernieuwers tegelijkertijd op kamp te laten gaan van 1-10 augustus. We zullen proberen een vaste rotatie op te stellen van vier kwalitatieve grote velden, waar beide bannen hun gang kunnen gaan. Ze gaan dus wel naar dezelfde locatie, maar de kampen blijven volledig gesplitst van elkaar.

Het zal voor ons een grote verandering vergen, gezien we veel van ons materiaal zullen moeten verdubbelen. Gradueel hopen we doorheen de komende jaren steeds minder te moeten huren en steeds meer zelf te kunnen voorzien. De meeste winst van onze financiële acties, zal dus hiervoor gebruikt worden. Bij deze weten jullie ook waarvoor we sap verkopen ;)

Ook alle -12 kampen zullen zich normaal afspelen in de periode tussen 1-10 augustus. Zij gaan wel nog steeds allemaal naar hun eigen heem voor dezelfde duur als de afgelopen jaren. (Concrete data hangen af van de beschikbaarheden van de hemen)

Blauw-oranje groeten

Lukas