Lidgeld

Inschrijving

Het lidgeld bij inschrijving voor een volledig jaar bedraagt €40 en €37 vanaf het tweede kind. We aanvaarden volledige/gedeeltelijke betaling in Jeugd AXI-bonnen en ontvangen het resterende bedrag bij voorkeur via overschrijving naar de betreffende leeftijdsgroep met vermelding van het deel in AXI-bonnen. Een late inschrijving na 15 februari kan voor €2,50 minder.

Kabouters BE72 0689 3071 3916
Pagadders BE61 0689 3071 4017
Jongknapen BE74 0689 3071 3007
Knapen BE63 0689 3071 3108
Jonghern. BE41 0689 3071 3310
Aspiranten BE50 0689 3071 4118
Hernieuwers BE30 0689 3071 3411

Mededeling: “naam kind + leeftijdsgroep + bedrag in AXI-bonnen”

Een deel van het persoonlijk lidgeld (€20,50) gaat rechtstreeks naar de koepelorganisatie KSA Nationaal in ruil voor:

  • Een tweemaandelijks of driemaandelijks tijdschrift (afhankelijk van de leeftijd).

  • Een persoonlijke lidkaart.

  • Een jaarthemamouwschildje.

  • Ledenpolis: verzekering voor lichamelijke ongevallen, loonverlies, rechtsbijstand en burgerlijke aansprakelijkheid.

  • 10% korting in de Hopper en 6% korting in de Banier

Een ander deel financiert de groepsbijdrage van Ter Straeten:

  • Brandverzekering voor eigen lokalen en tenten

  • Brandverzekering voor de lokalen die de groep huurt op kamp

Ten slotte zorgen we met het laatste deel voor fantastische activiteiten voor alle gasten door de aankoop van allerlei nuttig (creatief) materiaal en houden we iedereen lekker warm in de winter!

Terugbetalingen

Bewegen houdt een mens gezond. Omdat dat net is wat we in KSA zo graag doen moedigen veel mutualiteiten hun leden aan om naar de jeugdbeweging te gaan door (een deel van) het jaarlijkse lidgeld terug te betalen! Hoe veel die financiële steun bedraagt, is afhankelijk van het ziekenfonds.

Ieder lid kan gebruik maken van deze ondersteuning door het onderstaande formulier af te drukken, volledig aan te vullen en op zaterdag te laten onderteken door een bondsleider/leidster.

CM stopte vanaf januari 2019 met de gedeeltelijke terugbetaling van lidgeld van een jeugdvereniging. [Persbericht]

Jeugd AXI-bon Brugge

1543066446938.png

De jeugd-AXI-bon is een geldig betaalmiddel bij iedere jeugdvereniging.

Bruggelingen kunnen voor ieder kind tussen 3 en 18 jaar 10 euro aan jeugd-AXI-bonnen gratis afhalen. Iedereen met een OCMW participatiekaart of verhoogde tegemoetkoming heeft per kind recht op 50 euro jeugd-AXI-bonnen. Vanaf het tweede rechthebbende kind uit hetzelfde gezin ontvang je 75 euro.

Haal de AXI-bonnen op vertoon van het ziekenfondsklevertje op naam van je kind af in het Huis van de Bruggeling. Neem zeker het klevertje van je ziekenfonds of OCMW-participatiekaart mee!

Deadline voor indienen bij KSA: vervaldatum op de bon en uiterlijk de tweede zaterdag van november!


Op Kamp

Prijs

Joepie: €85

Andere paaskampen gemiddeld €20/dag

Andere zomerkampen gemiddeld €15/dag

Terugbetalingen

Ook spelen en op kamp gaan houdt je fit! Daarom betalen bijna alle ziekenfondsen een deel, vaak €5/dag, van een jeugdkamp terug!

Ieder lid kan gebruik maken van deze ondersteuning door het onderstaande formulier af te drukken, volledig aan te vullen en op zaterdag te laten onderteken door een bondsleider/leidster.

Belastingsvermindering

Voor kinderen onder de 12 jaar kunnen ouders sinds 2005 een belastingvermindering krijgen voor de kosten die ze maakten voor de opvangen van hun kinderen. Die belastingvermindering geldt voor alle activiteiten waarvoor apart betaald wordt (bijvoorbeeld kamp, weekends,… ) Dagdagelijkse werking en lidgelden komen niet in aanmerking! Deze vermindering is tot maximaal 11,20 euro per dag op kamp.

Om een fiscaal attest aan te vragen neem je contact op met de bondsleiding in februari van het volgende jaar (vb. op kamp in augustus 2018, attest aanvragen februari 2019). Die zullen zo spoedig mogelijk het attest invullen en ondertekend terug mailen!

Jeugd AXI-bon Brugge

Nog geldige AXI-bonnnen in uw bezit? Ze worden ook aanvaard als betaling voor de paas- en/of zomerkampen!

Andere vragen?

Het is niet altijd evident om het inschrijvingsgeld voor een KSA- kamp zomaar bovenop eventuele andere kosten te betalen. Neem daarom gerust contact op met het team van 3 bondsleiders die discreet een antwoord zullen bieden op uw vragen!


Uniform

Overzicht van de kostprijzen van het uniform kunnen teruggevonden worden op het tabblad Tokshop.

Sjaaltje

Oranje Sjaaltje
4.00

Driehoekige sjaaltje met geborduurd KSA-logo.

Het dragen van een uniform is in onze KSA niet verplicht! Toch wordt het dragen van een sjaaltje (€4,00) sterk aangemoedigd zodat de leiders een goed zicht hebben over de groep, zeker op verplaatsing en op kamp. Omdat alle sjaaltjes identiek zijn, raden we ten zeerste aan om het te naamtekenen! Op die manier kunnen we het bij verlies snel terugbezorgen.

Hemd en schildjes

Hemd
22.00

Lichtblauw KSA-hemd met kraagje, knoopjes en KSA-logo op de borstzak.

Tijdens een carrière in KSA verzamel je heel wat schildjes om op je hemd te naaien. Dit is dan ook het tweede belangrijke onderdeel van het uniform! Er is een mouwschildje per leeftijdsgroep. Daarnaast voorzien we elke werkjaar bij inschrijving een nieuw jaarthemaschildje. Op verschillende KSA-initiatieven wordt een mouwschildje uitgedeeld en ook Ter Straeten en KSA Noordzeegouw hebben hun eigen mouwschildjes. Een echte KSA’er is trots op zijn unieke hemd en herkent het meteen aan de verzameling schildjes, versieringen…

Let op!

Het uniform van KSA Ter Straeten (en verschillende andere groepen) wijkt af van de standaardversie van KSA-Nationaal. Wij zijn als Ter Straeten trots op onze eigen T-shirts, pulls en lichtblauwe hemden! Het donkerblauwe hemd en T-shirt/hoodie met het standaard KSA-logo op, gebruiken we niet.

Zo’n uniform mag geen barrière zijn om naar KSA te komen, maar kost natuurlijk niet niks. Spreek daarom zeker een bondsleider of verantwoordelijke van de tokshop aan als de prijs wat zwaar weegt, dan kijken we of een sjaaltje of hemd een tweede leven en een betere thuis kan krijgen!


Vormingen

Animatorcursus/Kadervorming (“Paascursus”)

Prijs: €125

Je wil een cursus (hoofd)animator volgen of je hebt er net één gevolgd? Weet dan dat de Jeugddienst 50 % of 75 % van jouw inschrijvingskosten terugbetaalt!

Ook de CM betaalt een deel van de inschrijvingskosten terug!