23 maart: kaas- en wijnavond!

Beste leden, ouders en sympathisanten

Op 23 maart om 19u is het weer zover, onze jaarlijkse kaas- en wijnavond! Ook dit jaar zijn jullie welkom om te genieten van een assortiment heerlijke kazen, zorgvuldig uitgekozen streekbieren en lekkere wijntjes. Ja kan ook je kansen wagen op een prachtige hoofdprijs, door deel te nemen aan de tombola! 

Hoe inschrijven? 

Door het gepaste bedrag over te schrijven naar BE08 0689 3071 3613 , met als mededeling naam + voornaam + aantal volwassenen/kinderen

Tot dan?! 

🧀🍷🍺

Woesj en Varsika 2019! (Voor Jongknapen en Knapen)

Woesj

Voor alle Jongknapen in West-Vlaanderen wordt er elk jaar, in de eerste week van de grote vakantie, een fantastisch kamp georganiseerd. Vijf dagen lang dompelen we je onder in een spannend verhaal. Je leert er super veel nieuwe vrienden kennen! Ook dit jaar wordt het weer vijf dagen vol ravotten in het bos, waterspelen, kampen bouwen en
avonturen beleven!

Woesj gaat door van 1 juli tot en met 5 juli 2019. We verwachten jullie om 10.00 uur in ons KSA Heem Monsalvaet in de Schomminkelstraat 22 te Westouter.

Inschrijven kan vanaf 7 januari 2019 via DIGIT ! De inschrijving is pas definitief na bevestiging.
80 euro, na bevestiging van Noordzeegouw over te schrijven op de rekening van KSA Noordzeegouw - BE74 4675 0073 5107 met vermelding Woesj + naam.

Varsika

Ieder jaar wordt er met een 100-tal Knapen uit alle groepen van West-Vlaanderen een avontuurlijk kamp uitgebouwd. Dit gebeurt samen met een heleboel enthousiaste leid(st)ers en de beste koks uit de provincie. Op een mooie weide slaan we onze tenten op. Zelfkook, pleinspelen, ZWOM, dagtocht, massaspelen ... zijn maar enkele van de vaste ingrediënten. Je leert er ook heel veel nieuwe KSA’ers kennen! Bovenop heel wat avontuur zorgen we elk jaar voor een prachtig decor in een knallend thema.

Varsika gaat door op kampeerterrein ‘Lammerland’, Bernikkewallestraat 4 bis in Voormezele (Ieper) van 1 juli tot en met 6 juli 2019.

Inschrijven kan vanaf 7 januari 2019 via DIGIT. De inschrijving is pas definitief na bevestiging.
100 euro, na bevestiging over te schrijven op de rekening van KSA Noordzeegouw - BE74 4675 0073 5107 met vermelding Varsika + naam.


Op DIGIT (https://digit.ksa.be) kun je inloggen met het lidnummer dat je vind op de lidkaart. Nog geen lidkaart ontvangen of andere vragen? Stuur gerust een mailtje naar bond@ksaterstraeten.be

Welke data schrijf ik zeker in mijn agenda?

Welke data schrijf ik zeker in mijn agenda?

Volgende week zaterdag op 12 januari staan we weer klaar van 14u-17u in KSA en is er voor alle bannen activiteit voorzien! De ouderploeg nodigt iedereen ook uit om enkele weken later, op zaterdag 2 februari, het nieuwe jaar (en voor sommigen het einde van de examenperiode) feestelijk te komen vieren!

De week erna, 9 februari is er echter geen activiteit omdat de leiders zelf op weekend gaan. Gelukkig vliegen we er snel weer in met de Vriendjesdag op 16 februari. Dit is hét moment om al je vriendjes of vriendinnetjes eens mee te nemen naar KSA om ze eens te !aten zien hoe tof het hier wel is! ☺. Na deze speciale dag ga je misschien wel naar huis met een mooi aandenken voor op je hemd ?!

Naar jaarlijkse traditie organiseren we op zaterdag 23 maart de gezelligste avond van het land: onze befaamde Kaas-, Wijn- en Streekbierenavond!
Een gezellige avond met heerlijke kazen, lekkere wijn en een selectie uitstekende streekbieren!

Tot dan!

Read More

Wat betekent lid zijn van KSA Nationaal?

Wat betekent lid zijn van KSA Nationaal?
  • Samen met 36.000 leden in 270 groepen samen één grote jeugdbeweging vormen!

  • Een goede verzekering om iedere activiteit naar hartenlust te kunnen ravotten: een verzekering voor lichamelijke ongevallen, rechtsbijstand en burgerlijke aansprakelijkheid

  • Tweemaandelijks tijdschrift op maat van je leeftijd

  • Een persoonlijke lidkaart een mouwschildje van het jaarthema

  • 10% groepskorting in de Hopper-Shop

  • 6% korting in elke Banier op vertoon van je lidkaart

Read More

Kerstmarkt en Laatste Activiteit

Kerstmarkt en Laatste Activiteit

Beste gasten en ouders

Komende zaterdag staat de laatste activiteit van 2018 op het programma. Maar niet getreurd, de leiding zal er alles aan doen om er een geweldige activiteit van te maken! De eerste activiteit van 2019 vindt plaats op 12 januari. 

Omdat we het jaar in schoonheid willen afsluiten, organiseren de aspiranten een heuse kerstmarkt aan de lokalen. Iedereen is welkom vanaf 16u30, dus neem gerust je oma, opa, tante, nonkel, beste vriend, buur, achternicht etc. mee! 

Tot dan?!

Read More

Sinterklaas kwam op bezoek!

Sinterklaas kwam op bezoek!

Vandaag kwam de sint langs in KSA. En wat hadden we geluk: er zijn geen stoute kindjes bij dit jaar!

De kabouters en pagadders zetten hun beste beentje voor en zorgden voor tekeningen, gedichtjes, dans, liedjes en toneeltjes voor de sint en z’n pieten. De jongknapen, knapen en jonghernieuwers mochten bewijzen wat ze konden en kregen enkele te gekke opdrachten van de sint.

Gelukkig had de goedheilig man ook wat lekkers mee voor de kinderen (en de brave leiding)!

Tot volgend jaar!

Read More

KSA Ter Straeten, nu ook op "TROOOPER"!

KSA Ter Straeten, nu ook op "TROOOPER"!

Vanaf vandaag is KSA Ter Straeten te vinden op Trooper.be. Dit is een cashbacksite die verenigingen steunt. Een cashbacksite verklapt zelf al wat het betekent: het geeft geld terug. 

Hoe kan je KSA steunen?
1) Ga naar https:/www.trooper.be/terstraeten
2) Kijk of de webshop waar je normaal je aankoop zou doen op Trooper staat.
3) Klik op de webshop die je wilde gebruiken
4) Shop zoals je dat anders zou doen. Omdat je de site via onze link hebt geopend, weet Trooper dat je onze vereniging wil steunen. 
5) Je betaalt geen cent meer, maar KSA Ter Straeten krijgt wel ongeveer 5 procent van jou aankoopbedrag! 

Meer weten? Check deze video wa

Read More

Inschrijvingen voor de bondsdag GESLOTEN

Inschrijvingen voor de bondsdag GESLOTEN

De inschrijvingen voor de bondsdag zijn vanaf vandaag afgesloten en doorgegeven aan Slagerij Marc die jullie van een heerlijke barbecue of een smaakvol worstenbroodje zal voorzien.

Aan allen die toch niet zijn ingeschreven, niet getreurd. Iedereen is welkom voor een knabbeltje, babbeltje en drankje. Uiteraard ook om van het heerlijke gebak te smullen dat traditiegetrouw door de aspiranten wordt gebakken.

Iedereen is om 11:00 welkom in muzikale startviering in de Sint-Andrieskerk. Rond 13:30 begint voor de leden de toffe activiteit in thema!

Wie graag een handje uit de mouwen steekt is bij de ouderploeg aan het juiste adres. Ze zijn nog op zoek naar een aantal helpende handen die tijdens de bondsdag een handje willen toesteken.

Read More